Doğrulama: e56a9b1c7a6982c6

Ev Yemekleri

Leziz Yemekler

En iyi yemekler sevgi ister.

ŞİMDİ ARAYIN

ANA YEMEKLER

Tavuklu Nohut Yemeği

Tavuklu Nohut Yemeği 

Klasik yemeklerimizden her evde pi

Klasik yemeklerimizden her evde pişirilen bir yemek olan nohut yemeği tarifi ile sizlerleyiz. Siz de bu muhteşem yemeğe biraz farklılık katmak isterseniz, bizim gibi tavuklusunu denemenizi tavsiye ederiz. Yemeğimiz hem nefis hem de çok sağlıklı. Umarız tarifimizi beğenirsiniz. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Tavuklu Nohut Yemeği Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:

  1. İlk olarak tencereye yarım çay bardağı sıvı yağımızı döküp biraz ısınmasının ardından, küp küp doğranmış 1 adet soğanımızı ekleyip 1 dakika kavuruyoruz.
  2. Ardından küp küp doğranmış 1 adet tavuk göğsünü ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Ve tavuk etlerimiz biraz kavrulduktan sonra üzerine biraz tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  4. Ardından birer tatlı kaşığı domates ve biber salçamızı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
  5. Ve salçamız güzelce kavrulduktan sonra üzerine 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı toz karabiber ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  6. Ve küp küp doğranmış biberlerimizi ekleyip biberleri de 1 dakika kavuruyoruz.
  7. Ve son olarak 2 su bardağı haşlanmış nohutumuzu ekleyip, üzerine 4 su bardağı sıcak suyumuzu döküp güzelce karıştırıyoruz.
  8. Ve önce yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp kısık ateşte kapağını kapatıp yemeğimizi yarım saat pişmeye bırakıyoruz.
  9. Ardından yemeğimizin tuzunu kontrol edip eksikse biraz tuz ilave edip yemeğin altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.

şirilen bir yemek olan nohut yemeği tarifi ile sizlerleyiz. Siz de…

Tavuklu Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi

Tavuklu Yeşil Mercimek Yemeği 

Bugün sizlerle hem doyurucu hem bir o kadar da sağlıklı olan tavuklu yeşil mercimek yemeği…

Bugün sizlerle hem doyurucu hem bir o kadar da sağlıklı olan tavuklu yeşil mercimek yemeği tarifini paylaşmak istiyoruz. Kolayca hazırlayıp tüketebileceğiniz çok güzel bir yemek oldu. Umarız tarifimizi beğenirsiniz. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Tavuklu Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet patates
  • Tepeleme 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı acı toz biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1-2 adet defne yaprağı
  • 1 litre sıcak su

Hazırlanışı:

  1. İlk olarak tencereye 1 su bardağı yeşil mercimeğimizi alıp üzerine 2 su bardağı soğuk suyumuzu döküp karıştırıyoruz ve ocağımızın altını açıp suyumuz fokurdamaya başladığı anda mercimeklerimizin kara suyunu döküp iyice yıkayıp süzgece alıyoruz.
  2. Ardından tencereye yarım çay bardağı sıvı yağımızı döküp biraz ısınmasının ardından küp küp doğranmış 1 adet soğanımızı ekleyip biraz kavuruyoruz.
  3. Üzerine kuşbaşı doğranmış tavuk etimizi ekleyip soğanlarla birlikte kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Tavuk etlerimizin rengi döndükten sonra biraz tuz serpip karıştırıyoruz.
  5. Üzerine ince ince doğranmış 2 diş sarımsağımızı ekleyip 1-2 dakika kavuruyoruz.
  6. Ardından küp küp doğranmış 1 adet havucumuzu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  7. Küp küp doğranmış biberlerimizi ekleyip biberleri de 1-2 dakika kavuruyoruz.
  8. Ve 1 tatlı kaşığı domates salçamızı ekleyip salçamızı da güzelce kavuruyoruz.
  9. Ardından tuzunu ve baharatlarını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  10. Ve 1 su bardağı yeşil mercimeğimizi ekleyip güzelce karıştırıp üzerine 1 litre sıcak suyumuzu döküyoruz.
  11. Arzuya göre 1-2 yaprak defne yaprağımızı da ekleyip yemeğimizi 5 dakika kaynamaya bırakıyoruz.
  12. Yemeğimiz 5 dakika kaynadıktan sonra patateslerimizi ekleyip yemeğimizi kısık ateşte 25-30 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  13. Yemeğimizin suyunu kontrol edip 1 su bardağı sıcak su daha ekleyip tekrardan yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz.
  14. Ve tuzunu kontrol edip eksikse biraz tuz ilave ediyoruz.
  15. Patates ve havuçlarımız yumuşadıysa eğer yemeğimiz pişmiş demektir, altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.

DEVAMINI OKU

Yeşil Mercimek Yemeği TarifiYeşil Mercimek Yemeği 

Bugün sizlerle hem doyuruc
u hem bir o kadar da sağlıklı olan yeşil mercimek yemeği tarifini…

Bu site, Bulut Web Site Web Tasarım Sistemi kullanmaktadır.
Şimdi Ara Canlı Yardım
ISPARTA SULU YEMEK
google-site-verification=2e3a50pAfXClOL58KtOKEC_HJNSg1Vmf-nF42NTaOGA Verification: e56a9b1c7a6982c6 Verification: e56a9b1c7a6982c6